OVER BONAIRE

Bon Bini na Boneiru!

Welkom op Bonaire!


Bonaire heeft een unieke natuurlijke schoonheid


Vanaf het moment dat je op Bonaire aankomt, zul je merken dat het gehaaste westerse tempo op Bonaire niet thuis hoort. Hier heerst een rustige sfeer. Drukte en stoplichten passen daar niet bij. De enige zorgen die je als toerist op Bonaire hebt, is hoe je de dagen gaat besteden. Nergens anders is een vakantie zo eenvoudig als op Bonaire. De warme, vriendelijke bevolking verwelkomt graag de toeristen van over de hele wereld.


Naast activiteiten zoals snorkelen, varen, kajakken, windsurfen en kitesurfen is Bonaire dé duikbestemming in het Caribisch gebied. Daarnaast heeft Bonaire een rijke geschiedenis op het gebied van natuurbescherming. Het eiland streeft altijd naar het vinden van de juiste balans tussen milieubescherming en groei, met behoud van de natuur en cultuur. Recentelijk is Bonaire als eerste Caribisch eiland gaan samenwerken met de Coral Restoration Foundation (CRF). Door het starten van een programma om nieuwe koralen te kweken, werkt Bonaire eraan om de genetische diversiteit van het rif te behouden. Op deze manier kunnen bewoners, bezoekers en de toekomstige generaties blijven genieten van een rijke onderwaterwereld.


Maar natuurbehoud op Bonaire gaat niet uitsluitend over de bescherming van de onderwaterwereld. Het eiland streeft ernaar om meer initiatieven te omarmen, waarbij de effecten van CO2 uitstoot op onze planeet op Bonaire worden gecompenseerd. Bonaire blijft het goede voorbeeld geven en zich inzetten voor duurzame toeristische projecten.


Het eiland nodigt je uit om jezelf te verdiepen in de diverse activiteiten, die het eiland te bieden heeft, zowel op het land als op en onder water. Deze activiteiten maken Bonaire dan ook een unieke bestemming. Wij raden je aan om te verkennen, te genieten, een deel van Bonaire te worden. Om onze natuur te absorberen, onze cultuur te leren kennen en onze keuken te proberen. Terwijl je op Bonaire bent, kun je heerlijk genieten van de warmte van de zon. Wij weten zeker dat, wanneer je Bonaire weer verlaat, de spreuk:

Once a Visitor, always a Friend” geen toelichting meer behoeft.


Voor meer informatie over Bonaire en haar activiteiten klik op onderstaande afbeelding: